U heeft deze link ontvangen van OakSoft. Hiermee start u de installatie van OakTree Rent naar uw eigen Cloud omgeving in enkele klikken.
Allereerst download u het installatieprogramma door op onderstaande knop te klikken. Ook hebben wij onderaan deze pagina een Instructievideo staan, waarin wij u laten zien hoe de installatieprocedure werkt.


Het kan zijn dat uw firewall of Anti-Virus software de OakTreeInstaller.exe niet vertrouwd of aanmerkt als een mogelijk gevaarlijk programma dat u download van internet, maar aangezien OakSoft deze goed heeft gecontroleerd en wij een betrouwbare leverancier zijn, kunt u deze gewoon accepteren. Onderaan in uw browser ziet u bijvoorbeeld het programma gereed staan.

Wanneer u nu dubbelklikt op het programma, kunt u mogelijk nogmaals door uw computer worden gewaarschuwd. In windows 10 krijgt u dan bijvoorbeeld het volgende scherm te zien:

U klikt hier op Meer informatie en vervolgend op Toch uitvoeren. 

Het is ook mogelijk dat uw virusprogramma een dergelijke blokkade opwerpt. Ook bij deze kunt u altijd op zoek gaan om het programma uit te voeren. Een voorbeeld hiervan is : F-Secure. Ook hier kunt u aangeven dat u het programma vertrouwt en toch wilt uitvoeren.

Installatieprogramma

Zodra u het programma uitvoert zal de OakTreeInstaller het volgende scherm tonen:

Installatie map
De installatiemap van OakTree Rent is standaard C:\oaksoft\Runtime. Wij adviseren u dan ook als dat voor uw computer geen probleem is hier geen wijzigingen aan te brengen. In het andere geval kunt u op het vergrootglas klikken en een andere locatie kiezen.

Uw domein
Bij het installatiebericht van OakSoft heeft u uw eigen persoonlijke DOMEIN mogen ontvangen. Deze ziet er altijd uit als een reeks getallen van 4 groepen in het formaat : 9999.9999.9999.9999.
Vul uw eigen domeincode hier correct in. LET OP! Met een foute domein krijgt u geen toegang tot uw eigen cloudomgeving. Op deze wijze garanderen wij u dat uitsluitend u bij uw gegevens kunt en veilig in de cloud zijn opgeslagen. Deel daarom deze gegevens met niemand of uitsluitend met de collega's die ook bij uw cloudomgeving mogen komen.

Druk na het ingeven van uw Domein op de knop rechtsonder INSTALLEREN.

Demo-gegevens

Bij uw eerste bezoek of indien anders afgesproken ontvangt u uw cloudomgeving met demonstratiebestanden. Zo kunt u kennismaken met OakTree Rent. Ook kunt u voorbeelden downloaden zodat u een (bijna) praktijkervaring met OakTree Rent kunt ervaren.  Indien u deze gegevens wenst te gebruiken (u  kunt ze later altijd weer verwijderen) dan drukt u op deze vraag op Ja. Wij adviseren u als demo klant dit zeker te doen. U heeft dan een artikelbestand met foto's en diverse layouttemplates die u kunt inzien.

LET OP! Afhankelijk van de snelheid van uw internet kan dit enkele minuten duren (750 mb) om het bestand te downloaden. Wanneer het allemaal correct is gegaan zal OakTree u de melding geven:

U heeft nu de bestanden in uw installatie map staan. 

Als u nu een snelkoppeling maakt naar de OakTree.exe op uw bureaublad, dan heeft u een directe koppeling naar uw cloudserver van OakTree Rent. Zo eenvoudig is het. De eerste keer zal OakTree tevens controleren of u de laatste versie van OakTree Rent heeft. Zo niet dan zal deze ook worden bijgewerkt zodat u met de allernieuwste versie werkt. Na het downloaden komt u dan in het inlogscherm van OakTree Rent, waarmee u met de opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord in kunt loggen op uw persoonlijke omgeving.

Demobestanden
Als u er voor gekozen heeft demobestanden te installeren, dan zal onderstaand scherm worden geopend. U kiest hier eenvoudig voor de knop Extract en OakTree zal de demobestanden voor u installeren in C:\OakTreeDataDemo. Het kan opnieuw zijn dat uw toestemming wordt gevraagd om dit te installeren op uw C: schijf, maar u kunt dit accepteren.

Wilt u dit absoluut niet en de demobestanden op een andere locatie aanmaken, dan is dat mogelijk. Neem voor assistentie dan contact op met onze helpdesk.

Online instructievideo's en Tutorials
Nu bent u ingelogd op uw eigen cloudomgeving van OakTree Rent. Maar wat nu? Allereerst ontvangt u altijd een demoversie van de software waarin een goed voorbeeld staat met gegevens van een verhuurbedrijf. Deze gegevens helpen u sneller inzicht te geven in de mogelijkheden van OakTree Rent. Op het momeent dat u met uw eigen data wilt starten en u definitief het abonnement afsluit, zullen wij voor u een lege database beschikbaar stellen.  Speciaal voor nieuwe gebruikers hebben wij de belangrijkste video's online gezet waarin u in enkele eenvoudige stappen wordt geleerd wat de mogelijkheden van OakTree Rent zijn. U vindt deze op onze helpdesk site.

Veel succes met uw eigen Cloud omgeving van OakTree Rent Verhuursoftware.
Mocht u problemen ondervinden bij het installeren? Neem dan contact op met onze helpdesk op : +31 (0)13 - 20.32.345.

De support en Helpdesk
OakSoft B.V.