Efficiënter en sneller werken

Rick Leliveld is duidelijk als het gaat om zijn keuze voor de nieuwe automatisering van het familiebedrijf Accuraat Verhuur met OakTree Rent. “In een drukke- en soms hectische branche moet je voor 100% kunnen vertrouwen op je software. De software binnen de verhuur is immers een verlengstuk van je organisatie.”

Efficiënter werken

Accuraat Verhuur en OakSoft kwamen onlangs tot overeenstemming met elkaar. De horeca- en Partyverhuurder ging niet over één nacht ijs. “Wij gebruikten hiervoor eerder andere pakketten voor onze organisatie. Alleen is gebleken, dat je er met de software alleen nog niet bent. Immers voor ons is van net zo groot belang de toekomstvisie en de zogenaamde “klik” die je hebt met je leverancier. Dat geldt voor ons zelf, maar even zo zeer voor onze partners.”, aldus Rick Leliveld van Accuraat. “De voornaamste reden om over te stappen op OakTree Rent is de behoefte die wij hadden aan een sterk en stabiel pakket, waarin de mogelijkheden eindeloos waren. Vooral het logistieke gedeelte in OakTree Rent sprak ons ontzettend aan. Eindelijk vonden we een pakket die exact registreert wat ons magazijn verlaat en terugkeert.”

“Door de slimme en
efficiëntere
manier met
pakbonnen
verwachten wij
35% sneller
orders te picken.”

 

Relatiebeheer

Rick Leliveld is zelf niet alleen verantwoordelijk voor de keuze voor OakTree Rent, maar staat zelf ook aan de basis van de eigen implementatie van de software. “De software bevalt tot op heden erg goed. De mogelijkheden zijn enorm en iedere dag ontdekken wij weer nieuwe functies. Het is een absolute aanrader voor collega verhuurders, omdat het pakket groot denkt. Als middelgroot en/of kleine verhuurder ben je hierdoor voorbereid op groei. Slechts éénmaal richt je het pakket volledig op de juiste manier in en daarna kun je eindeloos voort.” Elk bedrijf heeft te maken met nieuwe relaties en het correct onderhouden van de bestaande contacten. Een dergelijk relatiebeheer systeem is dan onontbeerlijk. “Het CRM gedeelte in de software is een absolute aanrader. Het pakket weet feilloos het verschil tussen particulieren en zakelijke klanten en gaat hier dan ook anders mee om. De koppeling met de Kamer van Koophandel en de Postcode database maakt het helemaal af.”, stelt Rick enthousiast vast.

Nieuwste telg

Het is mooi om een referentieverhaal op te schrijven als het succesvol is. OakSoft doet het anders. “Je leest altijd mooie verhalen over projecten die succesvol zijn verlopen en hoe tevreden klanten zijn. Dat is bij ons niet anders hoor, maar ik schroom ook niet om mijn klanten die kritisch zijn aan het woord te laten. Mijn motto is altijd ‘een klagende klant is een klant voor het leven’. Los een probleem samen op en laat zien dat je er voor die klant bent en echt voor hem door het vuur wilt gaan. Als het goed is zal men dat waarderen en ontstaat er een prettige samenwerking die jaren kan duren. Ik weet dat ik elke morgen in de spiegel kan kijken en dat ik vaak veel te ver ga voor onze klanten.”, aldus Geert van Erven, directeur van OakSoft.

“Ja, ik zit daar iets anders in.”. vult Twam Brok, operationeel manager van OakSoft Geert aan. “Ik ben echt van het scheppen van het verwachtingspatroon aan twee kanten. Als een klant wil starten met onze software, dan vraag ik eerst wanneer ze LIVE willen gaan. Afhankelijk van de omvang van de klant en de gewenste functionaliteiten werken we een plan van aanpak uit. Wij hebben bewezen dat dit in de praktijk uitstekend werkt als men zich hier aan houdt. Men vergeet nog wel eens dat het succes van OakSoft voor het belangrijkste deel aankomt op het serieus aanpakken van het afgesproken implementatietraject. Helaas moet ik constateren dat ik maar al te vaak nieuwe klanten tegen komen die er na vijf maanden nog niet één artikel in hebben zitten. Druk, druk, druk horen we dan. Dat is niet erg, maar dat betekent wel dat doelstellingen bijgesteld moeten worden. Grappige is bijvoorbeeld, dat we een klant hebben die al vier jaar bezig is, maar nog niet verder is gekomen dan een paar artikelen en een prijslijst. Toch neemt hij geen afscheid, want onlangs werden weer opnieuw afspraken gemaakt. We zijn heel benieuwd hoe het nu gaat. Om maar aan te geven dat het niet vanzelf gaat. Wij kunnen helpen en adviseren, maar de klant moet het grotendeels wel zelf doen.”. aldus Twan.

Rick Leliveld is het daarmee eens. “Het mooie van dit verhaal is dat wij nog niet live zijn. Wij streven er na 1 januari volledig operationeel te zijn. Toen Geert mij vroeg om aan deze uitgave mee te werken dacht ik, hé dat is bijzonder. We hebben nog geen dagelijkse ervaringen en toch wil men mijn verhaal reeds horen. Tot ik te horen kreeg dat het juist de bedoeling was om de samenwerking en het implementatietraject nog eens onder de loep te nemen. Toen begreep ik het wel. De samenwerking met OakSoft bevalt erg goed. De support via de website voor vragen of ideeën werkt erg fijn en snel. De reactie van OakSoft is erg snel en er is tot nu toe nog geen vraag onbeantwoord gebleven. Ik heb nu een aantal sessies samen met Angelo, consultant van OakSoft, in Tilburg gehad en samen zijn we in korte tijd al een heel eind op de rit. Daarnaast denk ik nu samen met collega David van Schie Partyrental, mee aan verdere oplossingen. Zo denken wij ook aan een verdere optimalisatie en automatisering van ons magazijn, routes en rittenadministratie, barcodescanning en willen we onze haal- en brengservice gaan uitbreiden met het versturen van SMS berichten naar onze klanten. Iets wat door OakSoft enthousiast werd ontvangen.”

Niet onderschatten

Accuraat Verhuur is geen onbekende in de branche. Men verhuurt horeca-benodigdheden en party materialen voor elk feest of evenement. Dit doet men voor zowel zakelijke of particuliere klanten. Door een persoonlijke aanpak is Accuraat Verhuur in staat om elk feest en/of evenement, ongeacht de omvang. te doen slagen. Accuraat levert onder andere op festivals als Lowlands, het North Sea Jazz Festival maar ook op vele andere zakelijke en particuliere evenementen. “We moeten Accuraat zeker niet onderschatten en wat ik zo goed vind aan Rick is dat hij ook meedenkt met ons. Niet dat van moet ik hebben, anders werkt het niet, maar hij denkt samen met ons mee naar oplossingen. Derhalve denken wij dan ook enthousiast met hem mee door hun input. Zo zijn we nu voor versie 4.0 enkele nieuwe functies aan het maken, waarbij Rick aan de basis heeft gestaan. Zo heeft OakTree Rent 4.0 inmiddels een controle op de openingstijden van het magazijn en controle op de haal- en brengservice, met doorkoppeling nar de routelijsten. Tevens heeft OakTree een nieuwe ‘losse verhuur’ module, of wel dryhire en cq balieverhuur. Met snelle handelingen kan dan binnen twee minuten de gehele order afgehandeld worden. Juist ideaal voor afhalen aan de balie. Als er sprake is van een afhaalbon heb je veel minder informatie nodig, een identiteitsbewijs kan direct gescand worden, betalingen afgehandeld en een afleverbon direct uit de printer gehaald.”, aldus Atmo Machielse verantwoordelijk voor de nieuwe ontwikkelingen binnen OakSoft. Rick Leliveld is zeer enthousiast over de opstart en wij geloven in een langdurige relatie met deze nieuwe ‘telg’ in onze familie.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *