Gebruiker van het eerst uur

Wij zijn de afgelopen jaren flink gegroeid en kunnen collega’s die willen groeien en professionaliseren OakTreeRent van harte aanbevelen. Wij gaan de komende jaren samen met deze preferente softwarepartner door met onze toekomstige ontwikkelingen!

David van Schie Party Rental is een middelgroot, allround, partyverhuurbedrijf met hoofdzakelijk klanten in de evenementensector. Collega-verhuurbedrijven, evenementenbureaus, cateraars, horecabedrijven, maar ook gemeentelijke instanties en particulieren huren, vaak al jarenlang, graag bij David van Schie vanwege de persoonlijke benadering, uitstekende service en hoge kwaliteit materialen.

“Allereerst willen wij directeur Geert van Erven met zijn professionele team van harte feliciteren met het 5-jarig jubileum”, benadrukt David van Schie. “Wij zijn vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de ontwikkeling van OakTree Rent en nog steeds actief gebruiker. Uiteraard willen wij hun hartelijk bedanken voor alle hulp de afgelopen vijf jaar. “, aldus David van Schie. Voor OakTree Rent heeft David van Schie Party Rental al verschillende andere softwarepakketten gebruikt. Het vorige pakket was net volledig geïmplementeerd toen het verhuurbedrijf in contact kwam met OakSoft. “Omdat geen enkel pakket volledig aan onze eisen kon voldoen, deden we maar concessies aan de werkwijze op dat moment. Toen OakTree Rent wél onze wensen beloofde waar te maken, hebben we direct afscheid genomen van het vorige softwarepakket en een noemenswaardig bedrag afgeschreven”, bekent David. “Vanaf de eerste dag zijn we zeet tevreden over OakTree Rent. Het pakket ziet er fris, modern en professioneel uit. Het pakket is heel veelzijdig; er zitten veel meer functies in dan de functies die wij nu gebruiken.”, gaat David verder.

OakTree Finance

In tegenstelling tot vele andere softwarepakketten voor de verhuur heeft OakTree Rent een volledig geïntegreerde eigen financiële administratie. OakTree Finance is de financiële module binnen OakTree Rent, waarmee verhuurders hun volledige financiële administratie kunnen integreren. Directeur Geert van Erven geeft aan waarom OakSoft heeft gekozen, voor het in eigen beheer ontwikkelen van een financieel pakket. “De meeste softwareleveranciers “verontschuldigen zich” door hard te roepen, waarom zou je een financieel pakket ontwikkelen als je kunt koppelen aan bestaande pakketten als Exact, Unit4, King, Snelstart, Afas of noem de pakketten maar op. Maar als dat argument steekhoudend zou zijn, dan kun je je als leverancier ook afvragen waarom je dan überhaupt nog met een financieel pakket komt. Immers die zijn er ook wel een paar. Ik ben ervan overtuigd dat het te maken heeft met het feit dat er bij softwarebureau’s er maar weinig know-how aanwezig is van boekhoudkundige processen. Dat is wellicht het verschil. Binnen OakSoft zijn er diverse medewerkers met een boekhoudkundige achtergrond. Zelf ben ik van oorsprong boekhouder die de switch heeft gemaakt als programmeur. Maar die kennis verleer je nooit. Daarnaast is mijn broer Henrie van Erven al jaren betrokken bij de ontwikkeling van OakTree Finance en heeft hij ook nog een eigen administratie- en belastingkantoor. Ook collega Twan Brok heeft jarenlang binnen advocaten-, notarissen- en deurwaarderskantoren de financiële administratie ondersteund en heb ik Twan Brok speciaal nog zijn Praktijkdiploma Boekhouden laten halen”, aldus directeur Geert van Erven. Twan Brok vult aan. “De meeste pakketten koppelen met grote moeite wat journaalposten en facturen. Uiteraard kan OakTree Finance dat natuurlijk ook. Zo hebben wij al koppelingen met Exact Online, Unit4, Final, Calculo en is in Versie 4.0 ook de koppeling naar Navision gerealiseerd. Omdat we vanuit OakTree Rent met een druk op de knop kunnen factureren kan de journalisering zeer uitgebreid worden geboekt. Bovendien hebben de mogelijkheid om zeer eenvoudig correcties te maken door crediteringen, voorschotfacturen, deelbetalingen en meer projectgerelateerde vastleggingen.”

Sinds Versie 4.0 heeft OakTree Finance een geautomatiseerde koppeling met de diverse grote bankinstellingen. Met een druk op de knop downloadt OakTree uw bankmutaties rechtstreeks vanuit uw bank. Ook David van Schie heeft veel ervaringen opgedaan met OakTree Finance. “Het financiële deel van OakTree is ook erg uitgebreid en zit zo goed in elkaar”, lacht David. “dat de boekhouder er blij van wordt.”

OakTree Party Rent

Ondanks dat niet alle wensen van het partyverhuurbedrijf vanaf het begin in het pakket aanwezig waren, werden zij zeer goed geholpen met tussenoplossingen. “Toen ik om 02.00 uur ’s nachts een mail stuurde met een probleem, kreeg ik om 03.00 uur een mail met update van Geert terug! Ongelofelijk toch? Alle beloftes zijn nagekomen, naar alle wensen wordt goed geluisterd en vaak ook meegenomen in de volgende update; dit is MIJN pakket. Kortom, wij ervaren de samenwerking met OakSoft als uiterst uniek!”

Verhuizing

David vervolgt: “Sinds we OakTree Rent gebruiken zij we flink gegroeid en verhuisd naar een pand van 1.700 m2, maar we hebben nog altijd goed inzichtelijk op welke locaties en bij welke klanten onze materialen aanwezig zijn. Schoonmaakkosten en manco’s worden met een paar klikken meegenomen op de factuur. Prijswijzigingen en een nieuwe foto in de webshop worden met een muisklik bijgewerkt. David van Schie Party Rental is in Zuid-Holland een goede bekende van de collega’s in de evenementensector, maar vaak werkt het bedrijf achter de schermen in opdracht van anderen. De kans is groot dat u bij een beroemd theater over de rode loper wandelt tussen de afzetpaaltjes en koorden uit ‘s-Gravenzande of in een speciale VIP-ruimte zit van een grootschalig (sport)evenement op het prachtige meubilair van David van Schie Party Rental.

Toekomstverwachtingen

Een aantal functies uit het softwarepakket worden nog niet gebruikt, maar gaat het verhuurbedrijf zeker in de toekomst introduceren. Denk hierbij aan de barcodescanner voor het rapen in het magazijn en het bijhouden van de voorraad/inkoop van de verkoopartikelen. “Ook willen we de webshop klantvriendelijker maken en de mogelijkheden hiervan uitbreiden. Financieel zit het pakket goed in elkaar, maar ik zou er graag nog wat meer managementinformatie uit willen halen. Gezien onze ervaringen met het OakSoft team de afgelopen vijf jaar, heb ik recent vernomen dat dit in Versie 4 gerealiseerd zal zijn.”, besluit David van Schie tevreden.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *