Binnen de facilitaire verhuur heeft OakTree Rent speciale modules ontwikkeld. Voor o.a. Podia- en tentenverhuurders, water-, stroom- en sanitairverhuur voorziet OakTree Rent in speciale modules als virtueel retourmelden, maar ook de tenten- en podiaconfigurator waarmee complexe podia kunnen worden ontworpen en berekend. Ook hebben wij diverse koppelingen met tekenprogramma's als SCAD om complete podia- en/of tenten te importeren in OakTree Rent en daarmee direct berekeningen op beschikbaarheid te berekenen.

Virtueel Retourmelden

Het is het hoogseizoen. Uw materialen zijn bijna continue in het veld bij uw projecten in gebruik. Er is geen tijd te verliezen. De praktijk is daarom ook maar al te vaak dat Project B automatisch materialen ontvangt van uw project A. Materialen keren niet terug naar het magazijn maar worden direct naar de volgende locatie gebracht. Maar wat betekent dat voor uw materiaalplanning? Inderdaad, materialen zou je kunnen behandelen als "in- en uit". Maar in uw vrachtwagen zitten materialen uit Project A dat doorgaan naar Project B maar daar niet gebruikt worden en dus volgens uw planning niet gereserveerd, maar het moet uiteindelijk wel duidelijk zijn dat ze, ondanks dat ze niet verhuurd worden, niet beschikbaar zijn binnen uw magazijn. Daarvoor ontwikkelde OakTree samen met onze klant The PowerShop de module Virtueel Retourmelden.

Gecomprimeerde pakbonnen

U dient op het festival maar liefst 18 area's te voorzien van uw verhuurmaterialen. Elke area krijgt haar eigen materialen toegewezen. Vaak kiezen verhuurders er voor om vanuit het magazijn direct per area de materialen te laden. Dezelfde materialen worden vaak verdeeld dus over verschillende area's. Maar na afloop van het project komen de materialen vaak volledig door elkaar retour.

Een andere mogelijkheid is om juist vanuit het magazijn alle materialen met een complete pakbon te laden en vervolgens op locatie de materialen per area te distribueren middels separate pakbonnen. Daarvoor kent OakTree Rent standaard de mogelijkheid om zowel separate dan wel gecomprimeerde pak- en retourbonnen af te ronden. U hoeft niet eens een keuze te maken. OakTree heeft ze standaard van ieder project aan boord. Dat maakt het in- en uitladen van uw materialen wel zo handig.

Artikelconfigurator

Tenten- en Podiabouwers hebben vaak te maken met zeer complexe 'samengestelde' artikelen. Het configureren van een tent bijvoorbeeld kan zo maar bestaan uit een vraag- en antwoordspel. Alle vragen die u nodig heeft voor het samenstellen van een tent kunt u zelf per tent instellen. Hoeveel deuren, bruggen, hoeveel "nooduitjes", hoeveel kopstukken etc. Door het invullen van de vragen genereert OakTree volledig automatisch uw materiaallijst en toont indien gewenst direct de beschikbaarheid van de materialen.

En dit zijn zo maar een aantal voorbeelden uit OakTree Rent die niet door ons, maar door onze klanten zelf zijn ingebracht. Wij lossen uw praktijkproblemen samen op. Door onze nauwe samenwerking met onze klanten ontwikkelen wij onze software volledig in eigen beheer.

Antonis Sanitairverhuur
Sanitairverhuur
Facilitairverhuur Stroomverhuur The PowerShop
Stroomverhuur
Podiumverhuurders
Podiumverhuur